2018 m. kovo 12 d., pirmadienis

Jussi Adler-Olsen "Fazanų žudikai"


Prisipažinsiu, perskaičius pirmają šio autoriaus knygą "Moteris narve", tiek rašymo stilius, tiek kūrinio siužetas mane pavergė. Todėl neabejodama galiu teigti, jog tai mano vienas mėgstamiausių autorių.

Dėl šios priežasties, ilgai nesvarčiau ir įsigijau dar kelias šio autoriaus knygas.

Antroji  Q departamento knyga buvo tikrai labai paini detektyvinė mįslė. Tačiau šios knygos skaitymas man taip pat užtruko vos 3 dienas.

Šį kartą detektyvui Karlui ir jo padėdėjui Asadui tenka į savo skyrių priimti dar vieną darbuotą - sekretorę Rouzę, kuri geriausiais pažymiais baigė policijos mokyklą, tačiau niekaip nesugebėjo išlaikyti vairavimo egzamino, todėl nageli užimti pareigūnės posto. Dėl šios priežasties ji perkeliama iš kito skyriaus į Q. 
Nors ši mergina ir padeda jiems tirti bylą, tačiau abu vyriškiai dar nežino jos  didžiosios paslapties.

Ant detektyvo Karlo stalo nežinia iš kur atsiranda byla apie brolio ir sesers žmogžudystę vasarnamyje, kuri buvo įvykdyta 1987 m. Vykdant bylos tyrimą, buvo nustatyti šeši įtariamieji iš internatinės mokyklos, tačiau policijai pritrūko įrodymų. 
Poraėjus 9 metams po įvykdytos žmogžudystės, vienas iš šešių įtariamųjų, kuris internatinėje mokykloje vienintelis mokėsi valstybės lėšomis, prisipažino nužudęs abu jaunuolius ir sėdo į kalėjimą.

Trijulė dirbanti Q departamente susidomi šia byla ir imasi nuodugnaus jos tyrimo. Tačiau vos pradėjus gilintis į bylos detales jie sulaukia nurodymo iš vyresnybės, jog bylos tirti jie negali, nes žudikas jau yra surastas ir  nubaustas. Būtent tai dar labiau paskatina net ir paslapčia tirti šią painią bylą. Kadangi visi iš buvusios internatinės mokyklos šutvės, dabar yra visuomenės grietinėlė, nors ir toliau daro nusikaltimus. 

Likusieji 4 vaikinai iš internatinės mokyklos šutvės bijo vienintelio žmogaus - Kimės, kuri kažkada priklausė jų ratui, tačiau dabar ji valkatauja Kopenhagos gatvėse. 

Čia ir prasideda tikrasis veiksmas. Kas pirmieji suras Kimę? Asadas su Karlu ar likusieji šutvės vyrai? Ar Karlas spės sužinoti iš Kimės visų žmogžudysčių aplinkybes ir kaltininkus ar tie žudikai spės nutildyti pavojingą liudininkę? O gal Kimės spės įgyvendinti savo keršto planą pirma? Kas laimės lenktynes?

Šioje knygoje netrūko veikėjų, tačiau ši detektyvinė mįslė tikrai paini, bet be galo įdomi. Perskaičiusi antrąją šios knygų serijos dalį su nekantrumu jau laukiu trečiosios. 

Vertinimas 5/5


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą