2018 m. kovo 12 d., pirmadienis

Jussi Adler-Olsen "Moteris narve"


Apžiūrinėdama išparduodamas knygas, pamačiau likusią paskutinę knygą. Perskaičiusi aprašymą nusprendžiau įsigyti šį romaną. Man asmensiškai labai patinka skaityti detektyvinius romanus, nes jų įtemptas siužetas dažnai būna įtraukiantis ir knygą labai greitai pavyksta perskaityti.

Ant knygos viršelio puikuojasi užrašas pasaulinis bestseleris Nr. 1, pradžioje į šį teiginį žiūrėjau skeptiškai, tačiau perskaičiusi knygą supratau, kad jis ten yra ne veltui.

Šią knygą perskaičiau gan greitai. Nors knyga nėra labai plona, tąčiau dėl sužadinto smalsumo tiesiog negalėjau padėti jos į šalį.

Pagrindinis knygos veikėjas yra Kopenhagos detektyvas Karlas Mjorkas, kuris po susišaudymo įvykio vietoje yra perkeliamas į naujai sukurtą Q skyrių tirti dar neišspręstas bylas. Detektyvui yra paskiriamas asistentas Asadas. 

Vyrams perduodama krūva neišaiškintų bylų. Pati pirma byla, kurią jie pasirenka tirti, iš pirmo žvilgsnio yra beviltiška. Tai garsios politikės Meretės Liungor dingimo byla Ši moteris dingo prieš penkerius metus. Nors visi įsitikinę, kad ji jau senai mirusi, tačiau nenuilstantis detektyvas vis dar tiki, jog ji yra gyva. Vedamas smalsumo jis imasi rimtai tirti šią bylą. 

Detektyvas su savo padėjėju stengiasi išsiaškinti ir daugiau žmonių mirčių, kurie yra susiję su Meretės Liungor dingimu. Vis dėl to detektyvo nuojauta neapgauna ir po truputi jie raizgo painų bylos voratinklį, Moteris yra spąstuose, tik ar Karlas spės laiku?

Knygoje aprašomas ne tik detektyvo darbas ir santykiai su kolegomis, tačiau ir gana komplikuotas asmeninis gyvenimas. Tai tarsi antra siužeto linija, kurioje lygiai taip pat narpliojamas asmeninių santykių voratinklis. Detektyvas Karlas yra komplikuota asmenybė su savais neišpręstais klausimais.

Knyga tikrai labai įdomi, įtraukianti ir sužadininti smalsumą, kuris skatina kuo greičiau perskaityti ir sužinoti kas nutiks dingusiai politikei.

Džiaugiuosi, jog tai tik pirmoji Q departamento serijos knyga ir jau laukiu kitų šio autoriaus knygų.

Vertinimas 5/5

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą