2018 m. sausio 16 d., antradienis

Rachel Abbott ''ŠUNKELIS"




Vienoje internetinėje parduotuvėje ieškodama naujų skaitinių pastebėjau knygą tamsiu viršeliu. Perskaičiusi knygos aprašą nusprendžiau ją įsigyti. Nors apie knygos autorę nieko nežinojau, tačiau jau gan senei skaičiau gerą detektyvą, tad ilgai negalvojusi nutariau surizikuoti ir įsigyti šią knygą. 

Knygą gavau gan greitai, tad entuziazmas ją perskaityti buvo dar nepraėjęs. Nieko nelaukusi ėmiausi skaitymo. 

Pati knyga yra įtraukianti todėl ją skaitydama užtrukau vos tris dienas nepaisant to, kad buvo didžiosios metų šventės ir tai jau daug pasako apie patį kūrinį.

Šioje knygoje rašoma apie ramų Anglijos priemiestį ir jo gyventojus. Pagrindinės veikėjos yra seserys Elė ir Leo, kuriom vaikystėje teko daug patirti. Po daugelio metų Leo  norėdama susikauti su praeities demonais, grįžta į savo namus, kur gyvena jos sesuo Elė su šeima. 
Būtent pirmąjį vakarą kai tik Leo grįžo į gimtuosius namus, naktį šalia miestelio esančiame šunkelyje ir nutinka nelaimė. Kažkas partrenkė  14-metę Ebę. Nuo to vakaro ir prasideda didžiosios Elės bėdos, jos gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis. Prasideda melas, baimė ir nutylėjimai. Kas vėliau priveda iki skaudžių netekčių. Elė iš paskutiniųjų stengiasi nuselėpti tiesą vildamasi, jog tai padės išsaugoti šeimą, bet ar tikrai? Ir kas iš miestelio gyventojų yra kaltas dėl Ebę ištikusios nelaimės?

Man ši knyga patiko, dėl įtraukiančio siužeto ir jaučiamos įtampos bei intrigos, kuri iki paskutinio puslapio manęs nepaleido. Buvo labai smalsu sužinoti, kuris iš veikėjų yra nusikaltėlis. Papildomi pliusai už tai, jog knyga nors buvo ne iš ploniausių, bet perskaičiau labai greitai.

Manau knyga verta dėmesio ir rekomenduočiau tiems kas nori neįpareigojančio, tačiau įtraukiančio ir mintis nukreipti padedančio detektyvo su intrigos ir įtampos prieskoniu.

Vetrinimas 3/5


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą