2018 m. sausio 30 d., antradienis

L. S. Hilton "Maestra"


Apie šią knygą teko daug girdėti. Kūrinys buvo giriamas, liaupsinamas bei tituluojamas bestseleriu. Smalsumo pagauta vienoje iš knygų mugių susigundžiau ir nusipirkau šią knygą.

Vien jau knygos viršelis žadėjo labai daug. Knyga buvo tituluojama labiausiai šokiruojančiu metų trilerių, prieš kurį nublanksta net E L James "Penkiasdešimt pilkų atspalvių".

Knygoje pateikiama vienos merginos - Džuditos istorija.  Mergina dirba asistente Londono aukcionų namuose. Vėliau dėl troškimo užsidirbti daugiau pinigų įsidarbina bare ir tampa vyrų kompanione naktimis. 
Mergina nori užimti aukštesnes nei asistentės pareigas, todėl iš paskutiniųjų stengiasi puikiai atlikti savo darbą, o kartais imasi ir ne jai priskirtų darbų. Kartą per savo smalsumą ji atskleidė meno pasaulio paslaptį dėl vieno paveikslo autentiškumo. Dėl šios priežasties Džudita buvo atleista iš darbo.
Kamuojama nevilties ji nusprendė su vienu iš baro klientų išvykti į Prancuziją, nors baro taisyklės tai draudė. Svečiuojantis kitoje šalyje jos palydovas miršta, todėl Džudita priversta bėgti. Mergina išvyko į Italiją. 
Būtent ten ir prasideda klasta, melas, žmogžudystės bei meno pasalio paslaptys.

Kurinyje daug dėmesio skiriama paveikslams ir jų detalėms, kas pagrindinę veikėją pateikia kaip gerą meno žinovę.

Labai ryškus pagrindinės veikėjos pasikeitimas lyginant knygos pradžią su viduriu ar pabaiga. Kalbant dėl lyginimo su kūriniu "Penkiasdešimt pilkų atspalvių" neradau jokio panašumo. Kelios erotinės scenos ir nieko daugiau. 

Knygoje "Maestra" pagrindinė veikėja turi gan keistą polinkį žudyti. Ir ne tik tuos nuo kurių bėga ar su kuriais kovoja, bet net ir prašalaičius jos gyvenime. Jos mintyse vis sukasi, o jei nužudyčiau jį/ ją ... ? 

Nors buvo įvykdyta ne viena žmogžudystė, tačiau nei Italijos, nei Prancūzijos pareigųnai nesučiupo Džuditos. Net vėliau, kai ji į savo gyvenimą įsileido persekiotoją ir vėl prasiseda žudymas.

Vertinčiau kaip kūrinį, kuris leis užmušti laiką, tačiau kaip greit perskaityse, taip pat greit ir pamišite.

Vertinimas 1/5

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą